Od kada je zapaljen prvi olimpijski plamen 1928. godine, Coca-Cola stoji rame uz rame sa Olimpijskim igrama. Zajedno sa nacionalnim timom SAD, te godine brodom stiglo je i 1.000 gajbi Coca-Cola napitka, što nas čini jednim od prvih i najstarijih sponzora Olimpijskih igara  na svetu. Tolerancija, timski duh, zajedništvo i jednakost ljudi iz celog sveta stoji u osnovi ove skoro vekovne saradnje dva globalna brenda. 

Svake četiri godine, sa prvim mirisom dugog leta, dok ekipa iz kraja sa skejtom pod nogama i zlatnom limenkom Coca-Cole u rukama krstari ulicama, a zvuk odbijanja lopte o košarkaške table te budi iz sna u kome se penješ na pobedničko postolje, Olimpijci se uveliko spremaju za još jedno sportsko leto #zamedalju. Upravo tako proteklo je prošlo leto, 2016. godine tokom Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru, koje je Coca-Cola obeležila i posebnom serijom zlatnih limenki sa haštegom #zamedalju. 

U nastavku dugogodišnje uspešne saradnje sa Olimpijskim komitetom Srbije, deo letnje Coca-Cola kampanje #zamedalju bili su upravo naši Olimpijci – džudista Aleksandar Kukolj, kajakašica Nikolina Moldovan, plivač Čaba Silađi i strelkinja Bobana Veličković. Svima im je bilo zajedničko da su odlično znali šta je olimpijski duh, šta je potrebno za ostvarenje velikih sportskih uspeha i koji su njihovi trenuci #zamedalju. 

“Momenat kad završiš trening zadovoljan postignutim rezultatom, kad sedneš u kola i kreneš na letovanje sa svojim dragim. Trenuci kad se družim sa svojim ljubimcima. Definitivno, momenat za medalju-trač partija sa drugaricama i kad se umoran vratiš s puta i legneš u svoj krevet. To su moji trenuci za medalju i inspiracija”, rekla je Bobana Veličković pred put na Olimpijske igre u Brazilu, što je bio njen san od kada je počela da se bavi sportom. 

Počela je slučajno, igrajući se sa društvom iza zgrade u jednom od onih trenutaka #zamedalju. Pre odlaska u Rio, Bobana je na Svetskom kupu u Minhenu pogodila zlato. A to je upravo ono što je Coca-Cola poželela srpskim Olimpijcima lansirajući letnju seriju limenki u boji najsjajnije sportske medalje – olimpijskog zlata!

“Mi sportisti volimo da pobeđujemo, ali za pobede su potrebni manji, ne toliko viđeni momenti, znači svaki dobro odrađen trening je za mene momenat za medalju. Momenti sa porodicom i momenti sa voljenom osobom su svakako na vrhu te liste. Na kraju trenutak za medalju može biti i kada imam malo slobodnog vremena da čitam dobru knjigu ili odgledam kvalitetan film”, rekao je plivač Čabo Silađi.

Uvek identičnog i prepoznatljivog ukusa koji osvežava Coca-Cola povezuje ljude širom sveta već 130 godina. Prošlog leta ta povezanost je bila jača upravo kroz podršku #zamedalju, jer osim u tim sportskim momentima mi svakodnevno doživljavamo i stvaramo svoje trenutke za medalju. Dok su trajale prošlogodišnje Igre u Riju, to su često bili upravo trenuci kada sa ekipom uz hladnu Coca-Colu komentarišemo sportske rezultate i bodrimo nacionalni tim.  

Coca-Cola nas je još jednom podsetila da je svako leto za pamćenje i #zamedalju, sa bezbroj trenutaka koji upravo uz drago osveženje postaju posebni. Te 2016. u Riju svi su bili pobednici jer je svako mogao da ima svoju zlatnu limenku!