Možda ste već pročitali naš prethodni izveštaj o tome da je plastika koju smo globalno koristili za pakovanje naših pića u 2017. godini iznosila 3 ​​miliona tona. Ova cifra je uključena kao deo izveštaja koji je objavila Elen Mekartur fondacija za novu ekonomiju plastike.

Obavezali smo se, u okviru naše sveobuhvatne strategije Svet bez otpada, zato što ozbiljno radimo na pravi način i osiguravamo da se sva naša ambalaža reciklira i ništa od toga ne završi u okeanima ili kao otpad.

Veliki je broj 3 miliona. Ali ne krijemo se iza njega.

Broj reflektuje 500 brendova napitaka koje proizvodimo i prodajemo širom sveta, u više od 200 zemalja. Ponosimo se time što smo u mogućnosti da svakodnevno osvežavamo milione ljudi, a plastična ambalaža, kao što možete očekivati, je veoma važan deo slagalice koja čini uživanje u piću.

Ali nama je takođe bitno i što se dešava sa ambalažom nakon konzumiranja naših pića.

Globalna posvećenost Elen Mekartur fondacije za novu ekonomije plastike.

Čak 150 kompanija iz svih oblasti industrije plastike obavezalo se da budu otvorenije i iskrenije u pogledu upotrebe plastike. Od 150, mi smo jedna od 31 kompanije koje su globalno podelile detalje o našem plastičnom otisku.

Kompanije nisu obavezne da objavljuju ove informacije, tako da je ovaj potez pozdravila Elen Artur  fondacija: "Aplaudiramo kompanijama koje objavljuju ove podatke i ohrabruju sve kompanije koje proizvode i koriste plastiku da otkriju svoj otisak plastike."

Iako sada ima mnogo polemika i diskusija o ulozi plastike, a to je razgovor koji pozdravljamo, plastične boce su važan deo ambalaže koju koristimo. Plastične boce su lagane i mogu se ponovo zatvoriti, pružajući ljudima praktičan i siguran način da uživaju u našim pićima. Kao i sva ambalaža koju koristimo - staklene boce i aluminijumske limenke, svi se mogu 100% reciklirati.

Plastične boce mogu da postanu i nove plastične boce - u našoj punionici u Velikoj Britaniji koristimo u proseku 25% reciklirane plastike i radimo na tome da dođemo do 50% do kraja sledeće godine. Da bismo to uradili, treba nam još više da recikliramo, zato podržavamo dobro osmišljen sistem povratka depozita u Velikoj Britaniji.

Želimo da budemo transparentniji u pogledu ambalaže koju koristimo za piće. To bi moglo da bude neugodan naslov, ali to je prava stvar.

Ovde možete da saznate više o našim naporima za održivost.