Ukoliko živiš u jednoj od tridesetak opština u Srbiji u kojoj su postavljenje Coca-Cola aktivne zone nema mnogo razloga da dan ne započneš ili ga završiš u ovim teretanama na otvorenom, mestu dobre energije, zabave i rekreacije. 

“Vežbanje je sastavni deo mog života, zato sam se prijavila za ovaj projekat", kaže Vesna Stojković iz Opova, jedna od ambasadorki Coca-Cola Pokreta za radost.

Zahvaljujući Coca-Cola aktivnim zonama širom Srbije mnoge vage danas pokazuju manji broj nego pre dve godine, postavljeno je mnoštvo novih ličnih rekorda u zgibovima, trbušnjacima i propadanjima, a sportski radnici, treneri i profesori fizičkog vaspitanja su kroz besplatne javne treninge sa sugrađanima dobili priliku da pomognu lokalnoj zajednici svojim iskustvom i dodatno zarade. 

Fitnes isntruktor Ivan Tanasić iz Pančeva kaže da mu je bilo zadovoljstvo da se prijavi za Nacionalni program besplatne rekreacije u Coca-Cola aktivnim zonama. 

"Kada je došlo do toga da počnem da radim, to je bio, pa mogu da kažem, vrhunac u mojoj karijeri kao instruktora", poručuje Ivan, još jedan od ambasadora Pokreta za radost. 

Aktivan životni stil uz redovnu rekreaciju i dobre navike glavne su preporuke ambasadora Pokreta za radost, koje je izabrala stručna komisija predstavnika Instituta za medicinu rada i Coca-Cola sistema.

Kroz više od 1.000 održanih javnih treninga, ovi svojevrsni “lokalni heroji aktivnog života” motivisali su sugrađane da, kroz vežbu i rekreaciju, unaprede kvalitet života zajednice, prilagođavajući treninge uzrastu i formi vežbača. Od najmlađih sugrađana do onih kojima je posle medicinskih zahvata bila potrebna pomoć, svako je od ambasadora Pokreta za radost u svom gradu mogao da dobije savet, plan i pomoć u stvaranju zdravih navika.  

"Pored besplatnog i pravilnog vežbanja, zajedno sa našim trenerima smo svoju stručnost i energiju uložili i u rešavanje konkretnih problema koje smo prepoznali u lokalnim zajednicama i tako dali posebnu dimenziju projektu koji ima za cilj stvaranje kvalitetnijeg i zdravijeg života za sve članove lokalnih zajednica u kojima su Coca-Cola aktivne zone izgrađene", kaže Dragan Lupšić, predstavnik Coca-Cola sistema u Srbiji. 

Od kada je Coca-Cola zvanično lansirana prati je tradicija društvene odgovornosti posvećena jačanju i osvežavanju zajednica kojiima služimo. Tokom dve godine Nacionalnog programa besplatne rekreacije u Srbiji, sa više od 8.000 aktivnih vežbača, pokazalo se da je upravo otvoreni duh zajedništva motivisao ljude za obaranje ličnih rekorda i pomeranje sopstvenih granica. 

Coca–Cola aktivne zone su više od teretana – to su fabrike radosti, prijateljstva, druženja, motivacije, raspoloženja i, naravno, trbušnjaka. U njima svako od nas dobija priliku da bude lokalni heroj aktivnog života.