„Prava snežna bajka, a mi njeni glavni likovi i junaci. Osam dana uživanja na snegu i sankanja, kliskanja... Osam dana šetnji po čistom planinskom vazduhu i igara bez granica. Uz sve to još osam dana školskog raspusta – kakva sreća!

Na Tari smo se sreli sa starim drugarima iz Dečjeg sela iz Kraljeva. Vreme je brzo proletelo u druženju, radionicama, učenju u prirodi. Hvala Coca-Coli koja nam je sve ovo omogućila i koja nam je svoju ljubav poklonila kroz nezaboravne trenutke. Hvala domaćinima Mitrovca na Tari, koji su nam ispričali interesantne i istinite životne priče o medvedima i ostalim zaštićenim životinjama.“

Ispred grupe dece bez roditeljskog staranja iz Sremske Kamenice Nikolina je baš ovim rečima sumirala utiske sa zajedničkog zimovanja na Tari.

Mnogi od njih prvi put su imali priliku da prave sneška i sankaju se na planini. Zato i ne čudi što su bili veoma uzbuđeni pred dolazak u Mitrovac, a tokom boravka na 1080 metara nadmorske visine nisu skidali osmeh sa lica.   

Upravo to smo i poželeli kada smo na isteku 2018. pokrenuli magiju dobrih dela. Coca-Cola je tokom novogodišnjih praznika inspirisala sve da podele radost i čineći mala, ali značajna dela, budu nekome Deda Mraz. Mi smo odlaskom na zimovanje obradovali 150 dece svih uzrasta iz SOS sela Dr Milorad Pavlović iz Sremske Kamenice i iz SOS sela Kraljevo, a oni su nam vratili na najbolji mogući način – uživali su u druženju i zabavljali se! To je sve što smo želeli.

Žurka! Šetnja! Druženje! – uzvikivali su naizmenično kada smo ih poslednje večeri njihovog boravka na Tari posetili i zanimali se da čujemo šta im se najviše dopalo.

Na oproštajnoj žurci u diskoteci su ih, osim poklona, dočekale i dve foto-kabine da ovekoveče nova i stara prijateljstva, ali i dobro raspoloženje koje su im donele zimske čarolije na Tari.

Još dugo će prepričavati ko je bio šampion u vožnji kliska, a ko na plesnom podijumu, ko se zaljubio, a ko je stekao nove drugare iz drugog grada, koja je najbolja taktika za slaganje tangrama i zašto treba da čuvamo životinje i biljke.