Pitanje optimalne hidracije dece najmlađeg uzrasta često je izazivalo konfuziju među roditeljima i zdravstvenim radnicima. Najčešće nedoumice su: koliko tečnosti treba dete da pije, koji su napici najadekvatniji kao dodatak majčinom mleku ili mlečnim formulama…

Kao odgovoran brend, koji već čitavu deceniju podržava ono što je važno, a to je porodica, Rosa je odlučila da sprovede istraživanje o upotrebi niskomineralne negazirane vode Rose u ishrani odojčadi od 6 do 12 meseci starosti kako bi se ta nedoumica otklonila. 

Studija „Niskomineralna negazirana voda ROSA u ishrani odojčadi“ sprovedena je u periodu avgust-oktobar 2019. u Domu zdravlja Niš, najvećem zdravstvenom centru primarne zdravstvene zaštite u Srbiji, na Odeljenju za pedijatriju. Zaključci te studije kreirani su u Laboratoriji za primenjenu fiziologiju i ishranu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu.

Na osnovu rezultata ove studije, niskomineralna negazirana voda ROSA može se preporučiti kao adekvatan izbor u cilju postizanja optimalne i bezbedne hidracije beba starijih od 6 meseci. Rosa je zahvaljujući svom jedinstvenom oligomineralnom sastavu dobra za bebe, koje se hrane majčinim mlekom ili mlečnom formulom.

Rosa pogoduje bebama nakon navršenih 6 meseci života, ali i mamama koje doje, i koje moraju da budu dobro hidrirane. Zato je Rosa odlučila, da nakon dva nacionalna projekta koja su realizovana u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i zahvaljujući građanima, u kom je podržano otvaranje 3 banke humanog mleka i 20 Rosa škola roditeljstva širom Srbije, nastavi u istom pravcu. Podrška dojenju došla je prirodno, u okviru Nacionalnog programa podrške dojenju Vlade Republike Srbije. Već drugu godinu Rosa je posvećena cilju da se broj dojenih beba poveća, pre svega kroz otvaranje soba za podršku dojenju i osnaživanje mama da doje gde god požele, kroz kampanju “Beba bira gde”.

Rosa i dalje odvaja 1 dinar od svake kupljene flaše od 1.5 l za podršku dojenju i tako zajedno sa građanima gradi bolju budućnost. Jer Rosa brine o bebama, mamama i čitavoj porodici.