Blaga klima, nepregledna voda okružena brdima i planinama, priroda  u svojoj punoj lepoti gde god pogledate - to je Vlasina. Ne čudi što je ovo jezero od davnina mesto za odmor i uživanje, ali samo zato što se o njemu vodi briga.

Vlasina je mesto gde nastaje Rosa voda. A da se taj dar prirode ne shvata olako najbolje pokazuje nagrada Zlatni EWS sertifikat koji je Evropska agencija za upravljanje i očuvanje vode (European Water Stewardship) dodelila fabrici "Vlasinka".

"Vlasinka" i njen proizvod Rosa voda prvi su u Srbiji nagrađeni ovim sertifikatom koji je potvrda primene visokih ekoloških standarda usmerenih na očuvanje prirodnih resursa. Međutim, pored toga što predstavlja nagradu za odgovorno korišćenje izvora vode, Zlatni EWS sertifikat pokazuje i da su prepoznati svi napori koje je Rosa tokom godina uložila na raznim poljima u cilju očuvanja životne sredine.

Dobijanjem Zlatnog EWS sertifikata Rosa voda potvrdila je da je lider kako na tržištu negaziranih voda tako i na polju zaštite prirode. Isto tako, priznanje upućuje i na to da kompanija ima dugoročnu strategiju kada je u pitanju održivost izvora vode u budućnosti i ublažavanje svih rizika vezanih za vodu.

Konkretno, Rosa je prva voda koja se u Srbiji i Evropi flašira u Plant-Bottle, eko-bocu koja predstavlja inovaciju u oblasti održive ambalaže. Ova boca je napravljena od 30 odsto materijala biljnog porekla i u potpunosti je pogodna za reciklažu.

Takođe, od 2006. sprovedene su razne inicijative kroz koje je smanjena težina same boce za 30 odsto, smanjena je i  potrošnja energije po proizvodu za 34,6 odsto, dok je reciklaža povećana za 20 odsto

"Ponosni smo na to što smo prvi u zemlji dobili ovako značajno evropsko priznanje za kvalitet i eko standarde. Zlatni EWS sertifikat za nas predstavlja veliki podsticaj da u narednom periodu sa još većom posvećenošću nastavimo da primenjujemo i promovišemo odgovorno ponašanje prema prirodi i njenim resursima. Želimo da motivišemo i druge da krenu u istom smeru, a svoje potrošače još jednom podsetimo da prilikom flaširanja Rose ne vršimo bilo kakav negativan uticaj na okolinu", ističu u komaniji Coca-Cola.

Pročitajte još:

Inovativna ambalaža: predstavljamo Rosa PlantBottle