"Taj logo crvene boje sa belim slovima... Toliko mi je upečatljiv odmalena da sam ga precrtavao. Moji roditelji su sačuvali te crteže. Jednostavno me je privlačio taj dizajn, a posle kada sam probao napitak... Taj specifičan ukus. Neprevaziđen je, posebno sa ledom. Za uživanje."

Dok priča o svojoj ljubavi prema Coca-Coli Predragu se, bez preterivanja, cakle oči.

Većeg ljubitelja Coca-Cole od njega nismo upoznali, a znamo ih mnogo.

"Nedavno sam razmišljao, pošto volim i jagode isto, u svakom obliku... Da mi neko zabrani da pijem Coca-Colu i da mi zabrani da jedem jagode ne znam šta bih radio. Bio bih očajan. Te dve stvari bi me baš potresle, ostalo ne bi toliko."

Kada je poznati beogradski kardiolog dr Predrag Mitrović počeo da nabraja koliko sve i kakve limenke i flašice Coca-Cole ima u svojoj kolekciji i kako je do njih dolazio, ostali smo bez teksta.

"Sakupljao sam konzerve kad god sam mogao i drugi ljudi su mi donosili. Kada je bila nedavno akcija kod nas da ako kupite šest boca dobijete jednu retro iz nekog perioda, naravno da sam i to pridodao svojoj kolekciji. Trenutno mi je sve to spakovano jer sam se selio, ali imao sam izloženo.

Još kad sam bio mali sakupljao sam po restoranima čak i staklene čaše. Kada dobijem natočeno piće, ja zamolim da zadržim čašu. To je iz nekog perioda oko 1972. pa do današnjeg dana", priseća se Predrag, koji pored medicine ima završen Elektrotehnički fakultet i još dva ispita do diplomskog na Muzičkoj akademiji, autor je nekoliko romana (jedan je ekranizovan u TV seriju "San Urgentnog centra") i bas gitarista rok benda "Šablon".

Ne čuva samo flašice, limenke i čaše, već i reklame

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu sakuplja i druge Coca-Cola suvenire - majice, novogodišnje plišane igračke...

"Uopšte mi nije teško da prikupim čepove od flaša, koje se zamenjuju za igračkice. Zvuči smešno, ali ja stvarno Coca-Colu volim. Možda čak preterano".

Mitrović čak i novogodišnje praznike posebno voli zbog naših reklama.

"Oduševilo me je nedavno saznanje da se Deda Mraz prvi put pojavio u obliku nama znanom upravo u Coca-Colinoj reklami. Ja jedva čekam novu godinu i Božić baš zbog tih reklama, jer su toliko lepe sa onim kamionima, kućicama... To su mi najdraže reklame. Toliko su mi lepe da ih čak imam snimljene i sačuvane poslednjih 15-20 godina."

Predrag je imao čast i da zaviri u odeljenje za reklame u Coca-Cola muzeju u Atlanti.

Predragova uspomena iz Atlante

"Bio sam na kongresu kardiologa u Atlanti i onda sam obišao muzej i zgradu, koja se vidi iz starog centra grada, sa ogromnim logoom na vrhu. To mi je bilo nešto najzanimljivije i najlepše na tom putovanju. Posebno mi je bio zanimljiv istorijski deo muzeja, zona gde je prikazano kako se menjao logo i dizajn pakovanja", prepričava nam ushićeno.

Pitamo ga da li je bio u Coca-Cola punionici i kancelarijama u Beogradu i nakon što dobijamo odričan odgovor obećavamo da ćemo ga uskoro ugostiti.

"I kada prođem pored fabrike u Batajnici meni je osećaj nekako lep".

To je taj osećaj.

Znate li vi većeg fana Coca-Cole od Predraga Mitrovića? Ako da - dojavite nam.