Nauči više, primeni znanje i kreni dalje slogan je pod kojim nastavljamo da podržavamo mlade da povećaju sebi šanse za bolju profesionalnu budućnost i pokažu svoje kvalitete u najboljem svetlu.

Prva ovogodišnja trodnevna radionica, trećeg po redu ciklusa, programa Coca-Cola podrška mladima organizovana je krajem aprila u Nišu. Više od 70 mladih nezaposlenih iz Niša imalo je priliku da uči o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla, u okviru prvih radionica održanih u okviru ovogodišnjeg ciklusa programa Coca-Cola podrška mladima.

Osim Niša, radionice ce biti organizovane tokom proleća u 20 gradova i opština, a sve u cilju da se nezaposleni mladi širom Srbije osnaže. Program će tokom 2019. godine proći više od 1000 mladih, a edukativne radionice kao i prethodnih godina vode sertifikovani stručnjaci sa velikim iskustvom, kao i menadžeri kompanije.

U prethodne dve godine je preko 1.800 osoba između 18 i 30 godina u okviru programa Coca-Cola podrška mladima dobilo nova profesionalna i lična znanja koja su ključna za lakše zaposlenje, a više od njih 250 je nakon obuka pronašlo posao. Uz trodnevne radionice, više od 2.000 mladih je program prošao kroz digitalnu platformu, koja, putem on-line predavanja, radionice i brojnu literaturu, mladima omogućava dodatnu edukaciju.

Na radionicama u Nišu u okviru poslednjeg radnog dana učešće kao predavači imali su zaposleni iz Coca-Cola HBC Srbija su Ivan Jeftić, regionalni menadžer prodaje, Dušan Gavrilović, supervizor u sektoru prodaje i Marko Božić, management trainee. Tom prilikom su svoja iskustva, tokom interaktivne radionice, podelili sa mladima iz Niša. Lider na ovom projektu i ove godine je Jovana Paljić.

Nakon Niša, radionice se tokom maja i juna održavaju i u Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Pančevu, Smederevu, Aranđelovcu, Kruševcu, Somboru, Požarevcu, Jagodini i Čačku.

Radionice se i ove godine realizuju u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om.