Očuvanje planete Zemlje bi trebalo da kapiramo kao primarni zadatak svih nas, njenih stanovnika, makar iz sebičnih razloga, jer bez Zemlje nema ni Zemljana. Zato Coca-Cola kao globalni gigant kapira da ima važnu ulogu u širenju ideje o zaštiti i očuvanju životne sredine, pa tako već godinama širom sveta sprovodi i podržava raznovrsne kreativne zelene akcije.

Čuvena kampanja iz 2013. Don’t waste, create imala je cilj da informiše, nauči i podstiče ponovno korišćenje ambalaže i reciklažu. Kampanja je imala super odjek kod klinaca jer su dobijali vaučere za dva litra svojih omiljenih pića iz Coca-Cola familije nakon što njihovi roditelji uplate skromne doprinose za podizanje globalne svesti o značaju reciklaže. Sjajan je primer Meksika, gde je Coca-Coca zajedno sa proizvođačem ambalaže ALPLA investirala čak 20 miliona dolara u prvu fabriku za recikliranje PET ambalaže što je rezultiralo trostrukim povećanjem recikliranog materijala u ovoj zemlji. 

Jedna veoma originalna akcija odigrala se prošlog novembra i kod nas. Naizgled nespojive stvari kao što su ambalaža voćnih sokova i moderna novogodišnja haljina su imali hemiju na prvi pogled. Izložba intrigantnog imena „Zakopčaj me selotejpom“ privukla je mnoge domaće dizajnere koji su umesto svile, somota ili pamuka za svoje kreacije koristili nesvakidašnje materijale. Tako je čuveni beogradski dizajner Igor Todorović zaslužan za haljinu zbog koje bi Paris Hilton verovatno završila na reanimaciji. Ne, cena nije bila izražena brojem sa sedam cifara u dolarskoj valuti već je haljina napravljena od ambalaže neXt sokova. Kako je autor sam istakao, estetika haljine je apsolutno futuristička i odgovara savremenom izrazu i potrebama. 

Cela akcija je imala cilj da pokaže kako se priroda može čuvati reciklažom, kao i da se reciklirani materijal može i kreativno upotrebiti, do te mere da se od njega čak može stvoriti i umetničko delo. Za one manje kreativne, dovoljno je ipak da ambalažu samo prikupljaju i predaju na reciklažu - ili je bar proslede nekom ko od toga može napraviti haljinu ili rukavice za zimu.