Poslovanje Coca-Cola kompanije neraskidivo je povezano sa uspehom i razvojem zajednice, a rast je moguć samo u okruženju koje se razvija. Kontinuirano se trudimo da doprinesemo razvoju društva i budućih generacija, zato smo veoma ponosni što smo osvojili nagradu za najbolju društveno odgovornu kompaniju od strane istaknutog regionalnog poslovnog magazina Diplomacy&Commerce.

Povodom svog trećeg rođendana Diplomacy&Commerce, sindikacija londonskog The Economist časopisa, je i ove godine nagradio kompanije, institucije i pojedince za njihov doprinos ekonomiji, obrazovanju, zaštiti kulturnog nasleđa i humanitarnim inicijativama.

“Velika je čast za Coca-Colu da bude nagrađena za društveno najodgovorniju kompaniju. Ovo je potvrda napretka društva i tržišta na kome poslujemo, što je za nas osnova svega. Nastojimo da podelimo naše znanje i kreiramo inovativne projekte i inicijative sa relevantnim partnerima, jer želimo da budemo partner Srbije i u budućnosti.”, rekao je Luka Santandrea, direktor franšize, kompanije Coca-Cola Srbija i dodao:

“Posebno smo fokusirani na podršku bebama i roditeljima, da za njih stvorimo što bolje okruženje. Znamo koliko je važna podrška u prvim danima roditeljstva i mi ćemo i dalje biti uz njih, kroz program našeg brenda vode Rosa i dugoročnog partnera Ministarstvo zdravlja. Takođe podržavamo mlade u Srbiji tako što im pružamo znanje i savete za uspešnu karijeru, kroz naš nacionalni projekat Budućnost #za5. Nastavićemo da osnažujemo žene u partnerstvu sa Crvenim krstom.”

Ovogodišnjim žirijem predsedavao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, a ostali članovii žirija koji su odlučivali o dobitnicima bili su: Martin Knapp Nemačko-srpska privredna komora AHK, Sanja Ivanić Francusko-srpska privredna komora CCIFS, Mirjana Kojić CCIS, Ana Grujović Komora italijansko-srpskih privrednika SSCC, Marija Radulović Hrvatski poslovni klub HPK, Danijela Fišakov Slovenački poslovni klub SPK, Selena Đorđević Helensko privredno udruženje Srbije HBA, Ruža Ristanović, Diplomacy&Commerce, Robert Čoban, Predsednik Color Press Group.