Ako ste makar jednom tokom srednje škole ili fakulteta želeli da za vreme leta radite neki sezonski posao i na taj način zaradite džeparac, onda sigurno znate koliko vam je svaka informacija o istima bila zlata vredna, a o direktnoj prilici da se za iste prijavite da i ne govorimo.

Više od 1.000 mladih posetilo je sredinom juna događaj Leto #za5 i dobilo priliku da na licu mesta aplicira za letnje, sezonske poslove.

Studenti i srednjoškolci, koji žele da rade tokom leta, imali su priliku da na licu mesta apliciraju za više od 60 letnjih, sezonskih poslova koje su nudile brojne kompanije, Nacionalna služba za zapošljavanje, omladinske zadruge i ugostiteljski objekti na događaju Leto #za5. Tokom pet dana na Adi Ciganliji je prikupljeno više od 200 radnih biografija mladih ljudi, a svi poseotioci su dobili dodatne informacije kako mogu da apliciraju za posao u inostranstvu preko programa Work&Travel.


 

Podršku studentima i srednjoškolcima u sticanju dodatnih znanja i veština pružile su mlade i uspešne olimpijske pobednice Ivana Perović (karate), Nadica Božanić (teakvondo) i Andrea Stojadinov (džudo), kao i Đorđe Živadinović Grgur (glumac) i Mina Fu Smiljanić (influenserka).

Kroz niz edukativnih radionica mladi su dobili dodatna karijerna usmerenja i savete kako da napišu svoj prvi CV, zašto je bitno da budu prisutni na poslovnoj mreži LinkedIn i kako da otvore profil koji će privući buduće poslodavce, ali I imali priliku da učestvuju u simulacijama razgovora za posao, profesionalnoj orijentaciji i da naprave profi fotografiju za svoju biografiju.

Oni koji su želeli da dodatno razmrdaju vijuge bili su prilici da učestvuju u rešavanju studije slučaja u organizaciji Case Study kluba, dok su predstavnici Studentskog parlamenta i studentskih organizacija (ESTIEM, ISWIB) informisali sve buduće studente šta ih očekuje u daljem akademskom obrazovanju.

Gde su mladi, tu je i sjajna zabava, pa je zato program svakog dana završavan matine druženjem uz di-džeja.

Aktivacija Leto #za5 se realizuje u okviru velikog nacionalnog projekta „Budućnost #za5“. Projekat je pokrenut 2016. godine u cilju osnaživanja mladih ka aktivnijem pronalaženju posla, ali i njihovom kontinuiranom usmeravanju ka formalnoj i neformalnoj edukaciji, kao ključnim faktorima za lični i profesionalni razvoj, ali i lakše pronalaženje zaposlenja ili pokretanja sopstvenog biznisa. Projekat realizuju Centar E8 zajedno sa Unijom srednjoškolaca Srbije, a podržan je od strane Coca-Cola Fondacije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

SAZNAJTE JOŠ O OVOJ TEMI: