Super fan’s cans

Davide Andreani većinu svog života sakuplja komemorativne i specijalna izdanja Coca-Cola limenki, a čak je i 2015. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao "najveći kolekcionar limenki bezalkoholnih pića" - sa kolekcijom koja je u to  vreme imala 10,558 Coca-Cola limenki.

Od tada je njegova opsesija otišla od snage ka snazi, i danas stoji na neverovatnoj kolekciji koja prelazi 20.000 limenki. Zbirka je toliko velika da, u stvari, samo 5.000 limenki može biti prikazano u Davideovoj kući u svakom trenutku. Ostali koji se skrivaju u garaži, što se Dejvidu jednog dana nada da će ispraviti.

U svakom slučaju, sa tako ogromnom strašću za limenke Coca-Cole, znali smo da moramo razgovarati s njim - i saznati više o njegovoj besmrtnoj ljubavi prema našim konzervama.

Kako sam počeo da skupljam

"Počeo sam da sakupljam limenke Koce kada sam imao oko šest ili sedam godina. Prve limenke su bile one koje je moj otac donosio kući sa svojih putovanja u inostranstvo, specijalne dizajnerske limenke ili male limenke iz aviona."

"Kada sam bio klinac imao sam malu drvenu vitrinu sa samo nekoliko desetina limenki. Vremenom je kolekcija porasla na nekoliko stotina. Eksplozijom interneta i šansom da kontaktiram druge ozbiljne kolekcionare širom sveta, ta kolekcija se pretvorila u hiljade."

Razlog zbog kojeg ih volim

"Jednostavan razlog je što ja volim limenke i volim da ih sakupljam - meni je to značajan hobi. Kada stignu nove limenke, to je za mene uvek kao da je Božić . Volim taj osećaj kada dobijem novu kutiju limenki za otvaranje."

Moja kolekcija priča priče

"Više volim da sakupljam komemorativne limenke i serije, nego standardne limenke, jer su one najlepše. Oni imaju posebne dizajne i ponekad su samo ograničena izdanja. Ali iznad svega, svako može da ima svoju individualnu "priču" koju će ispričati."

"Ovde su Koca limenke koje su uspomene na najrazličitije događaje. Na primer, imam limenke posvećene svakim olimpijskim igrama ili svetskom prvenstvu, a postoje i istorijske limenke Coca-Cole posvećene godišnjici svake afričke zemlje. Dan nezavisnosti u Bocvani je odličan primer takve komemorativne konzerve."

"Imam limenke Coca-Cole posvećene gej paradi i LGBT paradi, kao i Koca limenke posvećene specijalnim muzičkim koncertima i filmovima. Sve su to fantastične konzerve, a sve sa fantastičnim pričama!"

Moje omiljeni komadi

"Zlatne limenke su moje omiljene! Oni su takođe najvrednije. Kao što biste očekivali, najvrednije limenke su i najkonkurentnije limenke koje se proizvode, kao što je to za "otvaranje" nove Coca-Coline fabrike. "

Moja kolekcija se uvećava

"Moj san je da jednog dana prikažem sve svoje limenke Coca-Cole kao muzej, ali nažalost nemam prostora u svojoj kući, i mogu samo u jednom trenutku prikazati oko 5.000 limenki. Ostalih 15.000 limenki trenutno nisu izložene, već samo zavedene u katalogu i pohranjene u garaži."

Za mene, Coca-Cola znači…

"Za mene lično, sakupljanje Coca-Cola limenki je hobi i moja kolekcija je uvek u porastu. Samo prošle godine sam dodao 1.000 limenki i očekujem da nastavim ovim tempom u narednim godinama."

"Sviđa mi se prelepa priča o brendu Coca-Cola. Coca-Cola je bila preteča u mnogim aspektima, kako u oglašavanju tako i u marketingu. Kada pomislimo na Coca-Colu, mislimo na najprodavaniji napitak na svetu i drugu najčešću reč, nakon "OK". Kako onda da se ne zaljubite?!"