Šta je to PlantBottle™? I kako ona doprinosi većoj upotrebi obnovljivih materijala i manjoj zavisnosti od fosilnih goriva?

Šta je PlantBottle™?

Puštena na tržište 2009. godine, PlantBottle™ je prva potpuno reciklabilna plastična PET boca delimično napravljena od materijala biljnog porekla, umesto od fosilnih goriva.

PlantBottle™ materijali čine 30% plastike koja se koristi u svim našim Honest i GLACÉAU Smartwater bocama. Ovaj materijal je jednako čvrst, dugotrajan i 100% reciklabilan kao klasična PET plastika, ali proizvodi se od ostataka šećerne trske umesto petroleja, što smanjuje emisije ugljen-dioksida.

Saznajte više o jednom od inovatora koji stoje iza nastanka PlantBottle™

PlantBottle - inovativna ambalaža

GLACÉAU Smartwater Sparkling je jedan od brendova kompanije Coca-Cola koji koriste PlantBottle™ tehnologiju u svojim bocama.

PlantBottle™ u brojkama... 

PlantBottle™ ambalaža se koristi u šest milijardi boca svake godine na globalnom nivou. Do sada je distribuirano više od 35 milijardi PlantBottle boca u skoro 40 zemalja. Ova tehnologija nam je omogućila da eliminišemo potencijal od više od 315.000 metričkih tona emisija ugljen-dioksida – što je količina jednaka količini ugljen dioksida koji se proizvede spaljivanjem preko 743.000 barela nafte, čime se uštedelo više od 36 miliona galona benzina na globalnom nivou.

Inovacije koje prevazilaze ambalažu...
PlantBottle - inovativna ambalaža

Prvi automobil u svetu koji koristi tehnologiju PlantBottle Technology™

Od kada je nastala, naša želja bila je da izdajemo licencu nekonkurentskim kompanijama za PlantBottle Technology™. Smatramo da smo dužni da sarađujemo sa drugima na rešenjima za zajedničke ekološke izazove. S tim na umu, izdali smo licencu za PlantBottle Technology™ kompaniji H.J. Heinz, koja koristi ovu tehnologiju za svoje boce kečapa. Zatim je kompanija Ford Motor Company najavila da planira korišćenje istog obnovljivog materijala koji se nalazi u PlantBottle™ ambalaži za tkaninu enterijera u određenim test modelima Fusion Energy hibridnog sedana.

Saznajte više o partnerstvu kompanija Coca-Cola i Ford

PlantBottle - inovativna ambalaža

Brend organskog biljnog čaja Honest takođe koristi PlantBottle™ tehnologiju u svim svojim bocama

Plantbottle™ je samo jedan od načina na koji poslujemo kako bismo osigurali najveći mogući stepen održivosti svoje ambalaže. Saznajte više o našoj ambiciji za održivu budućnost.