Godišnje Nagrade za globalne kupce i komercijalno liderstvo su premijerna globalna prilika za članove Coca-Cola sistema da proslave, takmiče se i podele najbolje radove jedni sa drugima kako bi podstakli rast sistema.

Ovogodišnjih 130 prijava, koje predstavljaju 32 države i 14 poslovnih jedinica, pokazale su odličan rad u Coca-Cola sistemu u cilju maksimiziranja vrednosti i poboljšanja realizacije i demonstrirali su usvajanje ključnih poslovnih strategija.

A ovogodišnji pobednik je... Srbija!

Srpski tim je osvojio najpoželjniju nagradu – Sveobuhvatno najbolji (Best All-Around Customer & Commercial Market) za naše putovanje "od dobrog do odličnog". Naše putovanje "od dobrog do odličnog" nije čudo nastalo za jednu godinu, to je proizvod neumornog izvrsnog rada čitavog sistema, koji je u periodu od 18 do 24 meseca bio usredsređen na ključne poslovne prioritete.

Ostali finalisti bili su Turska i Novi Zeland.

"Veoma smo ponosni na ekipu Srbije, uključujući i naše kolege iz sistema, Coca-Cola HBC, zbog ovog uspeha. Studija slučaja Srbije nije uobičajena priča o transformaciji biznisa "koji se bori" ili "neuspešnog poslovanja" na putu rasta. Umesto toga, srpski izazov je bio da konstantne i dugoročne rezultate podigne na još viši nivo performansi i to u vrlo konkurentnom okruženju", rekao je Abhaj Parnerkar, direktor franšize, kompanija Coca-Cola Srbija.

Godina slavlja

Coca-Cola sistem u Srbiji osvojio je još jednu izuzetno važnu nagradu u 2018. godini.

Andrew David Cup je nagrada koju smo osvojili zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima, stepenu zadovoljstva zaposlenih i značajnom doprinosu lokalnoj zajednici. Takođe smo ispunili sve parametre predviđene biznis planom i prepoznati smo kao najpoželjniji poslodavac među mladima. Istovremeno, ova nagrada ima veliki značaj, imajući u vidu da smo je osvojili treći put zaredom i četvrti ukupno, što nas čini jedinstvenim među 28 tržišta na kojima posluje Coca-Cola HBC.

U godini kada slavimo 50 godina proizvodnje Coca-Cole u Srbiji oba priznanja dobili smo zahvaljujući velikoj posvećenosti naših zaposlenih koji konstantno pomeraju granice u nameri da postignu izuzetne rezultate.