Da li biste i vi nakon ručka rado dremnuli? I kako izlazite na kraj sa padom energije u popodnevnim časovima?

Potreba da dodamo malo živosti i brzo se oporavimo nakon ručka bila je inspiracija za novu Coca-Cola kampanju, koja je kreacija poslovne jedinice Jugoistočne Azije u Singapuru.

Grupa prijatelja sedi u azijskoj kafeteriji. Svi piju Coca-Colu, osim jednog mladića koji se bori sa padom energije u popodnevnim časovima. Kada jedan od njih otvori poklopac sa flaše Coca-Cole ispod nosa, mladić se probudi, uzme gutljaj i odmah ustaje da pleše.

Naravno, taj trenutak je snimljen i podeljen na društvenim mrežama. Ubrzo postaje viralni hit i svi ga kopiraju, a tek na kraju snimak obilazi čitav krug dolazeći na mobilni telefon momka koji je samo mrdao ramenima.

"Želeli smo da se nova kampanja pozicionira kao protivteža za pospanost, icrpljenost ili tromost koji se često javljaju u popodnevnim satima. Ideja nam je bila da pokažemo da od otvaranja čepa, preko šištanja mehurića, do pucketanja leda - jedinstveni osvežavajući ukus Coca-Cole ima sposobnost da doda novu energiju čak i najumornijima", rekao je Pratik Thakar, vođa tima za kreativni sadržaj kompanije Coca-Cola u jugoistočnoj Aziji.

"Mem" je sniman u Kejptaunu i na desetine mesta širom sveta - od Kavkaza, Rusije i Centralne Azije, do Afrike, Turske i jugoistočne Azije.

Različiti glavni likovi se rotiraju da bi na raznim tržištima bili prepoznatljivi.

Dodatne kraće verzije od 15 sekundi namenjene su društvenim mrežama.