Nakon trideset zemalja širom sveta, Coca-Cola Journey platforma stiže konačno i u Srbiju. Ali, šta je Coca-Cola Journey? Regularan korporativni sajt kakvih je na milione u svetu? Portal sa servisnim informacijama koje nikog ne zanimaju? Generator dosadnog sadržaja koji se krije iza tendencioznih clickbait naslova NAPISANIH CAPS LOCKOM? Bićemo iskreni, a nekog možda i razočarati – nije apsolutno ništa od navedenog.

Coca-Cola Journey predstavlja putovanje u neistražene predele brend novinarstva. Cilj ovog koncepta je da sinergetski spoji snage digitalnog magazina, vlasničkog medijskog kanala i neizbežnih društvenih mreža, i da tako javnosti predstavi sve relevantne i pouzdane informacije, autentične priče i vizuelne sadržaje koji će na interaktivan način dopreti do svih Coca-Cola fanova, zaposlenih, zainteresovanih, ali i onih koji kritički gledaju na naš brend.

Zašto baš Journey? Priča kreće od legendarnog i prerano preminulog teniskog velikana Artura Eša i njegovog sad već antologijskog citata: „Uspeh nije odredište već putovanje“ („Success is a journey, not a destination“ – u originalu) koji je pre trideset godina iskoristio tadašnji generalni direktor kompanije Roberto Gojzueta kao inspiraciju za pokretanje internog kvartalnog magazina. Analogno činjenici da je za jednog sportistu put do uspeha mnogo veći i značajniji od same titule kao posledice napornog rada, istu filozofiju je i Gojzueta primenio na ovaj magazin, koji je bio veoma popularan u predinternetskoj eri.

A 12. novembra 2012. godine je krenulo novo putovanje, modernije i savremenije upakovano ali zasnovano na starim vrednostima i idejama. Od tad pa do danas Journey porodica je postala brojna; osim globalnog Coca-Cola Journey sajta, postoji 20 regionalnih sajtova na 14 svetskih jezika u više od 30 zemalja. 

Od nedavno, ravnopravni član velike Journey familije je i Srbija. Novi Coca-Cola Journey sajt će se fokusirati na tekstove – priče koje su mnogo više od klasičnog prenošenja informacija, čak i kad govore o brendovima ili samoj kompaniji. Tematika će biti šarolika: istorijat, kurioziteti, fun facts i mnogo toga drugog, a poseban fokus biće stavljen na dešavanja i akcije u našoj zemlji. 

Naše putovanje je započelo – i pozivamo vas da nam se pridružite. Garantujemo da će biti osvežavajuće.