Tradicionalno, 1. maj je savršen izgovor za dobru klopu. Tradicionalno - roštilj!

Za sve kojima je ponestalo inspiracije kako da društvo obraduju nečim malo drugačijim, mi smo imali keca u rukavu - BBQ burger sa wedges krompirićima. Kako se pravi ovaj #foodporn na Instagram profilu Coca-Cola Srbija je korak po korak objasnio Igor Stanković, kulinarski entuzijasta i talentovani fotograf hrane.


I ne, ovaj burger nije bio samo lep na oko, jer se Igor za to pobrinuo, već je bio superukusan.

Ako nam ne verujete, probajte sami. Sezona roštiljanja je zvanično počela, pripremite se.

Ostavićemo vam recept u nastavku, a tok pripreme obavezno pogledajte na Insta Story. 

Za BBQ burger potrebni su: zelena salata, crveni luk, pančeta, krompir, beli luk, BBQ sos, mayo sos, 170g junetine.

Dodajte crni luk, malo soli i bibera i oblikujte u pljeskavicu debljine 2 cm. Propržite pančetu i pljeskavicu 4 minuta sa jedne strane, a zatim još isto toliko sa druge strane i ne zaboravite čedar.

Za mayo sos potrebni su: vorčester sos, majonez, limunova kora, limunov sok i beli luk u granulama.

Sve ove sastojke iskombinujte u jednoj činiji i dodajte malo soli i bibera.

Za BBQ sos potrebni su: 2 kašike vorčester sosa, 4 kašike balzamika, 4 čena belog luka, kašika senfa i meda, crni luk, 3 lovorova lista, narandža, 2 šolje kečapa.

Iseckajte prvo beli luk, a zatim crni luk. Pripremite sok od jedne narandže. Potom propržite crni i beli luk 5 minuta. Sve ostale sastojke kuvajte zajedno na tihoj vatri 25 minuta.

Za wedges krompiriće potrebni su: kromir, prezle, beli luk, parmezan i tucana paprika.

Iseckajte krompir i stavite ga u pleh. Dodaj beli luk, tucanu papriku i prezle, pa na kraju parmezan i sve zapecite 40 minuta.

A onda - uživajte! I da znate da ova kombinacija odlično ide uz Coca-Colu Zero.

SAZNAJTE JOŠ O OVOJ TEMI: