Kompanija Coca-Cola HBC AG započela proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije “Bambi” od fonda "Mid Europa Partners" u vrednosti od 260 miliona eura. Konačni sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a očekuje se da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine.

Kompanija Bambi, osnovana 1967. godine, proizvodi širok portfolio konditorskih proizvoda uključujući biskvite, vafle i slane poslastice prilagođene različitim prilikama za konzumaciju. Poznati brendovi ove kompanije su Bambi, Plazma, Wellness, Zlatni Pek, i Josh.

Glavni izvršni direktor kompanije Coca-Cola HBC AG, Zoran Bogdanović, izjavio je:

“Ova akvizicija predstavlja sjajnu priliku za stvaranje dodatne vrednosti za našu kompaniju, naše kupce kao i akcionare. U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementare brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju.”

Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov istakao je da iza ove odluke stoji snažan, strateški razlog: pomenuta akvizicija daje našoj kompanji nove mogućnosti za rast i to ne samo konditorskoj industriji, već i u našoj osnovnoj delatnosti, posebno u domenu zajedničkih promocija, kao i udruživanja aktivnosti  na razvijanju brendova.

„Nakon obeležavanja pola veka od početka proizvodnje Coca-Cole u Srbiji, nakon kontinuiranog rasta i osvajanja prestižnog Endru David kupa tri godine zaredom za najuspešnije godišnje rezultate unutar Coca-Cola HBC grupe, naša izvrsnost u egzekuciji i posvećenost razvoju su bez premca! Potpuno sam uveren da smo kao tim spremni da podržimo ovu važnu odluku kompanije da zakoračimo u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda uopšte.

Naši globalni brendovi, internacionalno znanje kao i posvećenost lokalnoj zajednici će biti snažna podrška razvoju Bambija i njihovih poznatih brendova. Siguran sam da se svi zajedno radujemo upoznavanju ove nove kategorije uz pomoć naših kolega iz Bambija!”