Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović i direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija Svetoslav Atanasov posetili su danas narodnu kuhinju u prostorijama Crvenog krsta u Paraćinu.

Poseta je realizovana u okviru obeležavanja pola veka poslovanja Koka Kole u Srbiji koja je narodnim kuhinjama dala donaciju u opremi u vrednosti od šest milona dinara.

Osim narodne kuhinje u Paraćinu donaciju je dobilo još 11 narodnih kuhinja u Srbiji.

"Na donaciju i pomoć narodnim kuhinjama gledamo kao na najhumaniji gest, jer je Koca-kola sistem upravo ovim gestom podržao hiljade porodica i dece u Srbiji", rekao je Dragan Radovanović.

On je podsetio da Crveni krst Srbije upravlja radom 76 narodnih kuhinja, čije usluge koristi više od 35.000 ljudi, a trećina korisnika su deca.

Generalni direktnor kompanije Coca-Cola HBC Srbija Svetoslav Atanasov rekao je da je ta kompanija uvek nastojala da pruži gradjanima više od najkvalitetnijeg napitka.

"Ponosni smo što iz dana u dan vidimo da je naš doprinos vidljiv širom Srbije. Posebno nas raduje što smo sa našim dugogodišnjim partnerima stali uz gradjane Paraćina kojima je naša pomoć najpotrebnija", rekao je Atanasov.

Oprema za pripremu obroka u narodnim kuhinjama širom Srbije donirana je u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Fondom B92.