Beograd, 25. maj, 2017. – Nakon mesec dana Coca-Cola Dizajnspiracija konkursa i potrage za najkreativnijim idejama za dizajn elemenata za opremanje kafića inspirisanih Coca-Cola brendom, na koji je pristiglo čak 102 rada, sedmočlani stručni žiri odabrao je tri najbolja rada. Uroš Mirković, Milan Ranković i Dušan Glišić pokazali su, prema oceni žirija, najviše inovativnosti i kreativnosti u dizajniranju originalnih elemenata enterijera.

Studenti i diplomci fakulteta i visokoškolskih ustanova bili su pozvani da od 18. aprila do 18. maja prijave svoja kreativna rešenja na konkurs, čime je kompanija Coca-Cola još jednom želela da pruži podršku perspektivnim umetnicima u Srbiji, kao i celoj domaćoj umetničkoj sceni.

Odluku o najboljim radovima doneo je žiri u sastavu: Marko Basarovski –arhitekta, Nemanja Jehlička- kreativni direktor, Petar Popović Piros – grafički dizajner, Monika Lang – ilustrator i grafički dizajner, Aleksandar Savić- grafički dizajner i ilustrator, Vesna Pešić – grafički dizajner i ilustrator i Ema Ema – vizuelna umetnica. Pobednici po kategorijama su:

• Dizajn rasvete - Uroš Mirković – minimalistička neon samostojeća lampa sa betonskim postoljem
  • Dizajn nameštaja - Milan Ranković- klupa za bašte kafića od medijapana i pleksiglasa
  • Dušan Glišić- Dizajn dekorativnih elemenata -  vertikalna instalacija za zid

Dobitnici će biti nagrađeni novčanom nagradom od 1000 evra (isplaćenih u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan isplate) kao i promocijom radova na festivalu Dev9t.

Za vreme trajanja festivala DEV9T u prostoru Stare Ciglane od 09. do 17. juna , publika će moći da vidi izložbu i drugih radova pristiglih na konkurs.

---

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati ovlašćenu agenciju za odnose sa javnošću Represent Communications 011/7152 - 500. Kontakt osoba: Marija Mijatović, 063/384 079,  marija.mijatovic @represent.rs