Kada ste poslednji put istraživali o blagodetima onoga što vam je na dohvat ruke, a smešteno je na skrivenim mestima naše zemlje, koja čuvaju ukusne tajne i čekaju da budu otkrivena?

Kada ste potražili inspiraciju u putovanju kroz predele Srbije, kako biste oplemenili svoja znanja i iskustva, kako biste upoznali krajeve koji su samo naizgled daleko?

Inspirisan voćem i Srbijom neXt želi da vas povede na jedno takvo putovanje koje će vam doneti jedinstveno uživanje u razotkrivanju mesta na kojima sazrevaju mirisni i medni voćni plodovi.

Pronašli smo najsočniju tajnu naše prelepe zemlje.

neXt inspiracija Srbijom pretočena je u tri nova ukusa: crveno grožđe, malina i kruška. Sva tri nova ukusa probudiće ne samo vaša čula već i želju da vas Srbija inspiriše, baš kao što je inspirisala i neXt.

Kruška kao temperament i energija

Legenda kaže da je u rimskoj mitologiji kruška bila sveto drvo posvećeno trima boginjama: Junoni, Veneri i Pomoni, dok su drevni Kinezi verovali da je ovo voće simbol besmrtnosti. Ova medna biljka kod nas oslikava temperament istoka Srbije i svu energiju njenih ljudi i predela gde je najviše rasprostranjena.

Srbija je za nas nepresušan izvor inspiracije! 

Bogata tradicija starih srpskih zanata sada se može videti i na našim pakovanjima. Prepoznajete li ambleme?

Malina kao predanost i tradicija

Prema mitologiji malinu su otkrili grčki bogovi na planini Ida, stoga ni ne čudi što se naziva voćem za bogove.

To je ujedno voće po kome je Srbija najprepoznatljvija u svetu.

Potraga za savršenom malinom kroz našu zemlju zaustaviće vas u zapadnoj Srbiji, gde ćete imati priliku da slušate priče starih malinara i divite se njihovoj predanosti i tradiciji koju brižljivo čuvaju.

Za kvalitet malina iz zapadne Srbije već je čuo čitav svet. Zato smo rešili da novi neXt ukus stvorimo upravo od voća koje je s pravom postalo srpski brend.

Crveno grožđe kao vojvođanska ravnica

Smatra se da je grožđe u divljem obliku raslo još u praistoriji. Crteži ovog voća nađeni su među hijeroglifima u egipatskim piramidama, a za vreme rimske i grčke civilizacije dobilo je svoju ulogu u kojoj uživamo i danas.

Grožđe kod nas vezujemo za nepreglednu vojvođansku ravnicu, zvuk tamburica, bosa devojačka stopala koja gaze grožđe dok veselo pevaju i sitan beli vez njihovih ručno rađenih košulja. Neki od najlepših vinograda u Vojvodini nalaze se na Fruškoj gori i upravo inspirisan njihovom lepotom nastao je novi neXt ukus.

Srbija inspiriše neXt, a neXt pokreće vas da svakog dana po malo otkrivate predele, regije, tradiciju, ukuse koji su vam na domak ruke, da se vratite se onome što vas okružuje i osetite prirodu iz sopstvenog dvorišta.