Coca-Cola se u Srbiji proizvodi od 1968. godine. 

Coca-Cola sistem čine punionica, Coca-Cola Hellenic Bottling Company Srbija i Coca-Cola Barlan S&M (TCCC), ogranak kompanije Coca-Cola

Coca-Cola logo

TCCC je zadužena za strateški marketing, brend menadžment, promociju među potrošačima, reklamiranje, odnose s javnošću i istraživanje tržišta.

Coca-Cola HBC Srbija kupuje koncentrate, baze za napitke i sirupe za proizvodnju napitaka od kompanije Coca-Cola u skladu sa uslovima ugovora o franšizi. Pored toga, ova kompanija je zadužena i za prodaju napitaka, saradnju sa ključnim kupcima, sprovođenje promocija i distribuciju proizvoda.

Danas je Coca-Cola HBC Srbija jedna od najvećih kompanija u industriji bezalkoholnih napitaka u zemlji. Zapošljava oko 1.000 ljudi, a njeno poslovanje deli se na tri proizvodna postrojenja: Coca-Cola HBC Srbija (bezalkoholni napici), Vlasinka (prirodna mineralna voda), i Centar za sokove (sokovi i voćni napici). U 2015. godini obeleženo je 10 godina od akvizicije Vlasinke, a u 2016. godini je proslavljeno dve decenije postojanja neXt sokova (u portfoliju Coca-Cola sistema od 2006. godine).

U 2015. godini, Coca-Cola HBC Srbija je uložila u modernizaciju i proširivanje proizvodnih kapaciteta punionice u Zemunu, uključujući četiri miliona evra koji su uloženi izgradnju regionalnog Centra za sokove. Centar predstavlja važno središte za sistem – u njemu se proizvode sokovi za izvoz u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku, Mađarsku i Poljsku. 

Portfolio kompanije Coca-Cola HBC Srbija čine svetski poznati brendovi kao što su Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, FuzeTea i Schweppes; lokalni brendovi Rosa, neXt i JOY; kao i brendovi čiju licencu dodeljuju druge kompanije, Ultra Energy...

Uz dobre poslovne rezultate, Coca-Cola sistem ostvaruje značajan doprinos lokalnoj zajednici kroz različite programe kojima doprinosi kvalitetu života građana Srbije. Razvoj sistema je neodvojiv od rasta okruženja u kome posluje, te je sistem već gotovo pola veka pouzdan partner zajednice.